Herberg-diner in Kerstsfeer
11 december 2023
Buiten is de klokketoren feestelijk verlicht, binnen zorgen in de Luifel de kerststal en de kerstboom voor de juiste sfeer. Liefst 51 gasten zijn er vrijdag 8 december neergestreken voor het jaarlijkse Herberg-kerstdiner. Dat ook dit jaar weer klinkt als een (kerst)klok.
Als opening een broodje in de vorm van een kerstboom, gevolgd door een romig en aangekleed tomatensoepje. Het hoofdgerecht is traditioneel te noemen en bestaat uit stoofpeer, aardappelpuree, spruitjes, worteltjes en doperwtjes, stoof van rund in een stevige saus en een frisse salade. Een MonChou-toetje met heerlijke topping en koffie/thee met chocolade completeren het diner waar de zeven vrijwilligers veel tijd en liefde in hebben gestoken.
Neem de runderstoof, het heeft uren staan garen op een ouderwets, maar prima functionerend petroleumstel. Neem de spruitjes, liefst 10 kilo van deze vitaminebommetjes is handmatig door ze schoongemaakt. Terecht ook dat tegen het einde van het diner de kookstaf werd bedankt met een daverend applaus.
Frans Witteman