Close Menu

Fusie update september

Fusie update september

11 september 2024
Laatst bijgewerkt: 2 oktober 2024

Op 3 september heeft het bestuur van MeerLiede een brief naar de bisschop gestuurd met het verzoek om goedkeuring van een fusie tussen de parochies van het Samenwerkingsverband MeerLiede.
Klik hier om de brief van het bestuur in te zien.

Twee stukken die het bestuur bij de brief heeft aangeleverd zijn een organogram van de parochie na de fusie en een proces- en beleidsplan. Beide stukken zijn eerder aan de parochianen voorgelegd middels de nieuwsbrief en de website. De definitieve stukken kunt u hier inzien:

UPDATE 02-10-2024: ook het Visiedocument gebouwen en gronden is inmiddels naar de bisschop opgestuurd. 

Het bestuur van de parochie H.H. Engelbewaarders te Badhoevedorp zal de komende maanden een besluit nemen over de fusie en het te volgen tijdspad. Het voornemen bestaat om tenminste per 1 januari 2025 over te gaan tot oprichting van een samenwerkingsverband tussen de nieuwe parochie St. Gertrudis en de parochie van Badhoevedorp.
 

Werkgroep gebouwen en terreinen

  • De onderhoudsprogramma's van de vier parochies binnen MeerLiede zijn inmiddels binnen het bestuur besproken en de offertes zijn aangevraagd. Het Visiedocument Gebouwen & Gronden wordt in de bestuursvergadering van 1 oktober besproken.

 

Werkgroep communicatie

  • In oktober vindt er een informatieavond plaats voor de vrijwilligers die op enig manier actief zijn op het gebied van communicatie binnen de verschillende parochies.
    Mocht u wel een rol willen spelen in de communicatie van onze nieuwe parochie, maar heeft u geen uitnodiging ontvangen? Stuur dan een email naar parochiesmeerliede@gmail.com
  • Verder is de werkgroep aan het bekijken hoe het beste informatie kan worden gedeeld tussen de parochies van MeerLiede en de parochie van Badhoevedorp.

 

Wilt u meer weten over de fusie?
Klik hier voor een overzicht van de voortgang
Klik hier voor de volledige tijdlijn
Klik hier voor veelgestelde vragen.

Of stuur een mail naar de secretaris via pumeerliede@gmail.com